Semestercursus Italiaans
ItaliaItalia  Les

Leer Italiaans in het hart van Amsterdam

bij ItaliaItalia Istituto di lingua italiana.

Semestercursus

Voor de cursisten die op een snelle manier de Italiaanse taal willen leren of onderhouden.

ItaliaItalia- Taaltraining Italiaans biedt deze semestercursussen aan op verschillende niveaus.

 

Werkvormen: De docent behandelt plenair grammatica en lessen uit het boek, er wordt vaak in tweetallen gewerkt. Tijdens lessen wordt er ook geoefend door middel van liedjes, video, dynamische en creatieve activiteiten.

Voertaal: Zoveel mogelijk Italiaans, maar tijdens de eerste lessen zal de docent ook uitleg in het Nederlands of Engels geven.

Docenten: U krijgt les van ervaren en deskundige docenten die het Italiaans als moedertaal hebben.

Wacht niet langer en schrijf je in voor een cursus Italiaans!

Ben je geen echte beginner en weet jij niet wat je taalniveau Italiaans is? 

  • Niveau A> Basis gebruiker - overlever

  • Niveau B > Onafhankelijke gebruiker - gevorderde

  • Niveau C > Vaardige gebruiker 

Bel of kom naar de Open Dag op 2 september>>> aanmelden: info@italiaitalia.nl 

Italiaans Amsterdam
ItaliaItalia Amsterdam
ItaliaItalia.nl

Semestercursus 2023-2024

Het zijn 20 lessen van 1,5 uur per week

Start: vanaf september 2023

(bij minimaal 6 cursisten per klas) 

 

Prijs:

Semestercursus € 460 excl. boek- 

Instroom: 10 lessen. Prijs € 275,00 excl. boek

Instroom: Iedereen kan alsnog mee doen met de cursussen, mochten die reeds begonnen zijn, na een intakegesprek!

Boeken:

Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs.

Het wordt aangeraden om een woordenboek NL-IT (van Dale), en Grammatica Italiaans te kopen.
Deze zijn te koop via webwinkel.vandale.nl

Inspanningsverplichting cursist

Er wordt verwacht dat u ook thuis aan opdrachten werkt. Huiswerk is niet verplicht, maar wel gewenst om het niveau van de klas te bereiken en te behouden. Aantal zelfstudie uren ca. 3 uur per week.

Certificaat en eindtoest

Als u tenminste 80% van de lessen hebt bijgewoond, ontvangt u een deelnamecertificaat op aanvraag. Een eindtoest is niet verplicht.

Inschrijving - Semestercursus

Naam en Achternaam
Adress
Beroep
Telefoon
E-mailadres
Periode
Niveau
Cursus dag, tijd, 1e keus
Cursus dag, tijd 2de keus

Inschrijving

Uw inschrijving is pas definitief wanneer uw betaling ontvangen is en een minimum aantal cursisten is bereikt. Wanneer dit aantal niet bereikt wordt, ontvangt u hierover van ons bericht en krijgt u uw geld terug.

 

Het cursusgeld moet vooraf worden betaald.

Betaling op termijn is niet mogelijk.

Er is geen korting!

BTW: Voor bedrijven dient over bovenstaande prijzen 21% BTW te worden berekend.

 

Afwezigheid en tussentijds beëindigen van de cursus geven geen recht op terugbetaling ongeacht de reden. Een verzoek tot omboeking naar een latere cursus wordt verwerkt als annulering plus nieuwe inschrijving, tegen betaling.

* Bij ziekte of afwezigheid van de cursisten kan de les niet  ingehaald worden.

 

Info

Wenst u meer informatie over één van onze cursussen, en hebt u vragen m.b.t. het rooster, de betaling of uw niveau? Neem dan gerust contact met ons, stuur dan een e-mail met uw gegevens: naam, telefoonnummer en de gekozen cursus naar: info@italiaitalia.nl  of bel 06 33857359

 

Tijdens de schoolvakantie zijn wij telefonisch minder goed bereikbaar.

Uiteraard kunt u wel gewoon inschrijven via onze website en wordt ook de mail regelmatig uitgelezen.

 

 

Niveau AO/A1- starter

Inhoud

Deze cursus bereidt deelnemers voor die bijvoorbeeld op vakantie naar Italië gaan of die voor hun studie/werken enkele maanden in Italië zullen verblijven.

Alle vaardigheden komen aan bod, maar de cursus focust vooral op communicatieve handelingen zoals: winkelen, iets te eten/drinken bestellen, de weg vragen, de trein nemen, enz.

Grammatica: lidwoorden, zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden in enkel-/meervoud, regelmatige werkwoorden, enkele onregelmatige werkwoorden, tegenwoordig tijd en voltooid tegenwoordig tijd, etc.

Niveau A2-overleven

Inhoud

Deze cursus bereidt cursisten voor die bijvoorbeeld op vakantie naar Italië gaan, contact onderhouden met Italiaanse zakenrelaties of die voor hun studie enkele maanden in Italië zullen verblijven. Alle vaardigheden komen aan bod, maar de cursus focust vooral op communicatieve handelingen zoals: iets vertellen, informatie opvragen over reismogelijkheden etc. De gevarieerde onderwerpen en lesvormen maken de cursus niet alleen leerzaam maar ook plezierig.

Grammatica: regelmatige werkwoorden, onvoltooid tegenwoordige tijd, enkele onregelmatige werkwoorden, toekomstige tijd, voltooid deelwoord van wederkerende werkwoorden, voorzetsels, persoonlijk voornaamwoord als meewerkend en als lijdend voorwerp, bijwoord, bezittelijk voornaamwoord, bijvoeglijke naamwoorden bij de trappen van vergelijking, etc.

Niveau B1-Half gevorderd

Inhoud

De cursist kan teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit hoogfrequente, alledaagse of aan uw werk gerelateerde taal.

Na het cursus B1 kan de cursist, op een simpele manier, ervaringen, gebeurtenissen, verwachtingen en ambities beschrijven, verhaal vertellen of de plot van een boek of film weergeven etc.

Grammatica: gebiedende wijs formeel en informeel, gebiedende wijs met persoonlijk voornaamwoord, onderscheid in gebruik van onvoltooid verleden tijd en voltooid verleden tijd, congiuntivo, betrekkelijk voornaamwoord, onpersoonlijke werkwoorden, toekomstige tijd, nabije toekomst, bijwoorden, “er” als bijwoord of voornaamwoord, meer dan voltooid verleden tijd etc.