M.Rita Sorce         


Chi siamo?

De drijvende kracht achter ItaliaItalia is M. Rita Sorce.

Rita is geboren in Genua alwaar zij aan de universiteit van Genua studeerde en de doctorstitel in Italiaanse Taal en Letteren behaalde.

In Nederland kan zij bogen op een lange en veelzijdige ervaring als Italiaanse taalspecialist in diverse functies en organisaties.

Decennia lang was zij verbonden aan taleninstituut Regina Coeli (de nonnen uit Vught), als docent Italiaans, hoofd sectie Italiaans en uiteindelijk Director of Studies van Regina Coeli.

Rita is oprichter en eigenaar van ItaliaItalia, Istituto di lingua italiana met vestigingen in Amsterdam, Tilburg en den Haag.

Naast haar activiteit met ItaliaItalia is Rita als docent Italiaans verbonden aan de universiteit van Tilburg en heeft in deze functie diverse publicaties op haar naam staan.

Rita is bij uitgever Van Dale hoofdauteur van de nieuwe grammatica en werkwoorden reeksen van de Italiaanse taal en de andere moderne talen. Voor uitgeverij Couthino ontwikkelde zij Basis Grammatica italiaans en voor de Belgische uitgever Acco Quadro italiano.

Binnen de Vereniging Levende Talen vervult zij de functie van voorzitter van de sectie Italiaans.

In haar vrije tijd is zij te vinden op haar zeilboot op het IJsselmeer of in Italië in haar olijfgaard.

De docenten van ItaliaItalia- Istituto di Lingua Italiana

Het team van ItaliaItalia bestaat uit zorgvuldig geselecteerde universitair geschoolde docenten, die alleen Italiaans als moedertaal hebben.

Met het accent op professionaliteit, maken zij u met enthousiasme en gevoel wegwijs in de hedendaagse Italiaanse taal en cultuur.

Venite a conoscerci, vi aspettiamo!
Meer weten over de lesmaterialen?ItaliaItalia stelt hoge kwaliteitseisen aan de materialen en middelen die tijdens onze trainingen gebruikt worden.

italiaitalia methode

Italiaans van Dale ItaliaItalia


Van Dale webshop