Cursus Italiaans in het hart van Amsterdam

Semestercursus

Voor de cursisten die op een snelle maar niet te belastende manier de Italiaanse taal willen leren of onderhouden.

ItaliaItalia- Taaltraining Italiaans biedt deze semestercursussen aan op verschillende niveaus.

Er starten in januari een aantal cursussen. Het zijn 20 lessen van 2 uur per week. Prijs 440 euro*- ook te volgen als instroom**

Start:

week van 21 september 2020- inschrijving vanaf juni 2020

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niveau en Toets

Niveau A> Basis gebruiker-
Niveau B > Onafhankelijke gebruiker-
Niveau C > Vaardige gebruiker

Ben je geen echte beginner en weet jij niet wat je taalniveau Italiaans is?

Doe een gratis online DIALANG toets, voor een niveau inschatting.


Italiaans AmsterdamItaliaItalia Amsterdam

Semestercursus

20 lessen van 2 uur per weekNiveau AO/A1- starter

Inhoud

Deze cursus bereidt deelnemers voor die bijvoorbeeld op vakantie naar Italië gaan of die voor hun studie/werken enkele maanden in Italië zullen verblijven.

Alle vaardigheden komen aan bod, maar de cursus focust vooral op communicatieve handelingen zoals: winkelen, iets te eten/drinken bestellen, de weg vragen, de trein nemen, enz.

Grammatica: lidwoorden, zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden in enkel-/meervoud, regelmatige werkwoorden, enkele onregelmatige werkwoorden, tegenwoordig tijd en voltooid tegenwoordig tijd, etc.


Niveau A2-overleven

Inhoud

Deze cursus bereidt cursisten voor die bijvoorbeeld op vakantie naar Italië gaan, contact onderhouden met Italiaanse zakenrelaties of die voor hun studie enkele maanden in Italië zullen verblijven. Alle vaardigheden komen aan bod, maar de cursus focust vooral op communicatieve handelingen zoals: iets vertellen, informatie opvragen over reismogelijkheden etc. De gevarieerde onderwerpen en lesvormen maken de cursus niet alleen leerzaam maar ook plezierig.

Grammatica: regelmatige werkwoorden, onvoltooid tegenwoordige tijd, enkele onregelmatige werkwoorden, toekomstige tijd, voltooid deelwoord van wederkerende werkwoorden, voorzetsels, persoonlijk voornaamwoord als meewerkend en als lijdend voorwerp, bijwoord, bezittelijk voornaamwoord, bijvoeglijke naamwoorden bij de trappen van vergelijking, etc.

Liguria


Niveau B1-Half gevorderd

Inhoud

De cursist kan teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit hoogfrequente, alledaagse of aan uw werk gerelateerde taal.

Na het cursus B1 kan de cursist, op een simpele manier, ervaringen, gebeurtenissen, verwachtingen en ambities beschrijven, verhaal vertellen of de plot van een boek of film weergeven etc.

Grammatica: gebiedende wijs formeel en informeel, gebiedende wijs met persoonlijk voornaamwoord, onderscheid in gebruik van onvoltooid verleden tijd en voltooid verleden tijd, congiuntivo, betrekkelijk voornaamwoord, onpersoonlijke werkwoorden, toekomstige tijd, nabije toekomst, bijwoorden, “er” als bijwoord of voornaamwoord, meer dan voltooid verleden tijd etc.

Semestercursus Italiaans- Amsterdam

Prijs

Kosten € 440* excl. de lesmaterialen,

*Voor bedrijven dient over bovenstaande prijzen 21% btw te worden berekend.

Instroom*: 10 lessen van 2 uur - Prijs 328 euro*

Inschrijving

Uw inschrijving is pas definitief wanneer uw betaling ontvangen is en een minimum aantal cursisten is bereikt. Wanneer dit aantal niet bereikt wordt, ontvangt u hierover van ons bericht en krijgt u uw geld terug.

Inspanningsverplichting cursist

Er wordt verwacht dat u ook thuis aan opdrachten werkt. Huiswerk is niet verplicht, maar wel gewenst om het niveau van de klas te bereiken en te behouden. Aantal zelfstudie uren ca. 3 uur per week.

Certificaat en eindtoest

Als u tenminste 80% van de lessen hebt bijgewoond, ontvangt u een deelnamecertificaat op aanvrag.

Een eindtoest is niet verplicht.

Werkvormen en voertaal

De docent behandelt plenair grammatica en lessen uit het boek, er wordt vaak in tweetallen gewerkt.

Voertaal: zoveel mogelijk Italiaans, maar tijdens de eerste lessen zal de docent ook uitleg in het Nederlands en Engels geven.
Semestercursus september 2020 inschrijving

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs. ItalianoHet wordt aangeraden om een woordenboek NL-IT (van Dale), en Grammatica Italiaans te koop: https://webwinkel.vandale.nl

Info


Wenst u meer informatie over één van onze cursussen, en hebt u vragen m.b.t. het rooster, de betaling of uw niveau?

Neem dan gerust contact met ons, stuur dan een e-mail met uw gegevens: naam, telefoonnummer en de gekozen cursus naar:

info@italiaitalia.nl of

bel 06 338 457 359