Semestercursus Italiaans
ItaliaItalia.nl

Italiaans leren in Amsterdam bij ItaliaItalia

Semestercursussen - 2024-2025

Voor de cursisten die graag in een niet te snel tempo de Italiaanse taal willen leren, biedt ItaliaItalia semestercursussen aan.

Ons cursusaanbod bestaat uit cursussen Italiaans voor beginners, half-gevorderden en gevorderden.

___________________________

 

Wees er snel bij als je je nog wilt inschrijven voor een taalcursus Italiaans.

Semestercursus

 

Start: week van 16 September

20 lessen van 1,5 uur per week 

Prijs: 460 euro

 

Cursusssen zijn soms te volgen als instroom.

Iederen kan alsnog meedoen met de semestercursussen, mochten die reeds begonnen zijn, na een intakegesprek!

Inschrijving  Semestercursus 2024-2025

Naam *
Achternaam *
Beroep *
E-mailadres *
Telefoon *
Bedrijf naam- adress
Factuur: BTW Nr.
Cursus dag, tijd 1e keus *
Cursus dag, tijd 2de keus *
Niveau *
Bericht *

Semestercursus Italiaans

Start: 16 september 2024

Lessen: 20 lessen van 1,5 uur per week 

Bij minimaal 6 cursisten per klas

 

Prijs: * exclusief de lesmaterialen.

 •  Prijs € 460

BTW: *Voor bedrijven dient over bovenstaande prijzen 21% btw te worden berekend.

 • Het cursusgeld moet vooraf worden betaald.
 • Betaling op termijn is niet mogelijk.
 • Er is geen korting!

 

Cursusssen ook te volgen als instroom

Iedereen kan alsnog meedoen met de jaarcursussen, mochten die reeds begonnen zijn, na een intakegesprek!

 • 12 lessen van 1,5 uur. Prijs € 300* 

Inschrijving is open vanaf April

Uw inschrijving is pas definitief wanneer uw betaling ontvangen is en een minimum aantal cursisten is bereikt.  

Afwezigheid en tussentijds beëindigen van de cursus geven geen recht op terugbetaling ongeacht de reden. Een verzoek tot omboeking naar een latere cursus wordt verwerkt als annulering plus nieuwe inschrijving, tegen betaling.

*Bij ziekte of afwezigheid van de cursisten kan de les niet ingehaald worden.

Inspanningsverplichting cursist

Er wordt verwacht dat u ook thuis aan opdrachten werkt. Huiswerk is gewenst om het niveau van de klas te bereiken en te behouden. Aantal zelfstudie uren ca. 2 à 3 uur per week.

 

Certificaat en eindtoest

Als u tenminste 80% van de lessen hebt bijgewoond, ontvangt u een deelnamecertificaat op aanvraag.

Een eindtoest is niet verplicht.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is niet inbegrepen in de cursusprijs.

Het wordt aangeraden om een woordenboek NL-IT (van Dale), aan te schaffen.
Ze zijn hier online te koop: webwinkel.vandale.nl

Boeken

A1-A2- Arrivederci 1 en 2, Edilingua- via ItaliaItalia te koop- Als u de boeken Arrivederci (niveau A1-A2) via ItaliaItalia aanschaft, ontvangt u ze tijdens de eerste les van uw docent.

B1-B2 - Nuovo Espresso 3 en 4, te koop via Amzon.it

C1-C2 - Nuovo Espresso 5 en 6, Spazio Italia, Nuovo Contatto- Utile e Dilettevole (uitgeverij Loescher)- te koop via Amazon.it

Voor alle cursussen: te koop online

Werkvormen en voertaal

De docent behandelt plenair grammatica en lessen uit het boek, er wordt vaak in tweetallen gewerkt. Hiermee kunnen de cursiten op een interactieve manier in groepjes samenwerken aan opdrachten.

De voertaal is zoveel mogelijk Italiaans, maar tijdens de eerste lessen zal de docent ook uitleg in het Nederlands/ Engels geven.

ItaliaItalia Taalschool
Ofenboek Italiaans van Dale

VRAGEN?

Hebt u vragen m.b.t. het rooster, de betaling of uw niveau? Neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar info@italiaitalia.nl of te bellen naar 0633857359

Niveau ERK en toets

 • Niveau A> Basis gebruiker
 • Niveau B > Onafhankelijke gebruiker
 • Niveau C > Vaardige gebruiker

Ben je geen echte beginner en weet jij niet wat je taalniveau Italiaans is? Kom naar de Open Dag in september>> aanmelden: info@italiaitalia.nl

De tussenniveaus plus zijn bedoeld voor studenten die de Italiaanse taal buiten Nederland hebben geleerd en zijn erg belangrijk om een volledig cursusniveau te bereiken en klaar te zijn om aan het volgende (tussen)-niveau te beginnen

 

ERK niveau

Italia

ERK

Niveau AO/A1- starter

Inhoud

Deze cursus bereidt deelnemers voor die bijvoorbeeld op vakantie naar Italië gaan of die voor hun studie/werken enkele maanden in Italië zullen verblijven.

Communicatieve handelingens: winkelen, iets te eten/drinken bestellen, de weg vragen, de trein nemen, enz.

Grammatica: lidwoorden, zelfstandige en bijvoeglijke naamwoorden in enkel-/meervoud, regelmatige werkwoorden, enkele onregelmatige werkwoorden, tegenwoordig tijd en voltooid tegenwoordig tijd, etc.

fiat 500

ERK

Niveau A2-overleven

Inhoud

Deze cursus bereidt cursisten voor die bijvoorbeeld op vakantie naar Italië gaan, contact onderhouden met Italiaanse zakenrelaties of die voor hun studie enkele maanden in Italië zullen verblijven. Alle vaardigheden komen aan bod.

Communicatieve handelingen: iets vertellen, informatie opvragen over reismogelijkheden etc. De gevarieerde onderwerpen en lesvormen maken de cursus niet alleen leerzaam maar ook plezierig.

Grammatica: regelmatige werkwoorden, onvoltooid tegenwoordige tijd, enkele onregelmatige werkwoorden, toekomstige tijd, voltooid deelwoord van wederkerende werkwoorden, voorzetsels, persoonlijk voornaamwoord als meewerkend en als lijdend voorwerp, bijwoord, bezittelijk voornaamwoord, bijvoeglijke naamwoorden bij de trappen van vergelijking, etc.


ERK

Niveau B1-Half gevorderd

Inhoud

De cursist kan teksten begrijpen die hoofdzakelijk bestaan uit hoogfrequente, alledaagse of aan uw werk gerelateerde taal.

Communicatieve handelingen: Na het cursus B1 kan de cursist, op een simpele manier, ervaringen, gebeurtenissen, verwachtingen en ambities beschrijven, verhaal vertellen of de plot van een boek of film weergeven etc.

Grammatica: gebiedende wijs formeel en informeel, gebiedende wijs met persoonlijk voornaamwoord, onderscheid in gebruik van onvoltooid verleden tijd en voltooid verleden tijd, congiuntivo, betrekkelijk voornaamwoord, onpersoonlijke werkwoorden, toekomstige tijd, nabije toekomst, bijwoorden, “er” als bijwoord of voornaamwoord, meer dan voltooid verleden tijd etc.

Arte Italia

ERK

Niveau B2-ervaren

Inhoud

Communicatieve handelingen: Na het afronden van het niveau B2 Italiaans is de cursist in staat om gesprekken te voeren met het doel complexe problemen op te lossen, zoals het beschrijven van een probleem bij een product of concessies die een dienstverlener moet doen, middels het gebruik van een breed scala aan taalkundige constructies

Begrijpen: de cursist is in staat om heldere, gedetailleerde en samenhangende teksten te begrijpen en produceren over veel verschillende soorten onderwerpen gerelateerd aan ziijn eigen kennisveld.

Lezen: Verder de cursiste kan artikelen en verslagen lezen die betrekking hebben op eigentijdse problemen, waarbij de schrijvers een bepaalde houding of standpunt innemen, en eigentijds literair proza begrijpen

Grammatica: Congiuntivo imperfetto e trapassato, forma attiva e passiva, discorso diretto e indiretto, constructie van samengestelde zinnen, etc.

Vakanties en vrije dagen 2024-2025

Amsterdam

 

Kerstvakantie: 24 dec. t/m 4 jan. 

Paas: 1 dag

Meivakantie: 29 april t/m 5 mei

Pinkster: 1 dag

Zomervakantie: augustus 

Tijdens deze schoolvakanties en vrije dagen zijn er geen lessen.

Bij uitval van een les wegens ziekte van de docent wordt de vervallen les in de regel aan het einde van de cursus ingehaald.

Info

Wenst u meer informatie over één van onze cursussen, stuur dan een e-mail met uw gegevens: naam, telefoonnummer en de gekozen cursus naar:

info@italiaitalia.nl

Of bel: 06 338 57 359

Openingsuren secretariaat en administratie

 • maandag 13.00-16.00
 • dinsdag 10.00-12.00
 • woensdag gesloten
 • donderdag 10.00-12.00
 • *in juli en augustus zijn we niet altijd bereikbaar.